27. veebr 2010
Käisin India peamassaaži koolitusel
5. nov 2009
Gripp ja sellest hoidumine
7. sept 2009
Hõõglamp peab jääma
Postimehes avaldas arvamust volitatud elektriinsener "Jüri Laurson: hõõglamp peab jääma", millest nopin välja mõned killud:
- Euroliit on nähtavasti jätnud kodutöö tegemata. Säästupirnide tootmine on eelkõige kasulik tootjatele. Nende tootmine on töömahukas ja tuleb paljudele tarbijatele liiga kallilt kätte.
- Säästulampides kasutatakse toru sees elavhõbedaaurusid, mis on isegi väikestes kogustes väga mürgised. Ühes säästupirnis on elavhõbedat ligi 5 mg ja ühes päevavalgustuslambi torus ligi 20 mg. Juhul kui lamp puruneb, paiskub õhku mürgist elavhõbedaauru ning ruumi tuleb kohe vähemalt 15 minutit õhutada, sest isegi mikrogrammides on elavhõbe toksilise toimega, põhjustades tervisekahjustusi.
- Maailma mainekad teadlased Stockholmi Karolinska Instituudis ja Põhja-Carolina ülikoolis on loomkatsete ja uuringutega kindlaks teinud, et fluorestseerivate valgustite ning nn säästulampide muundur genereerib ülimadalsageduslikku elektrivälja (ÜMSE), mis avaldab kahjulikku mõju tervisele. Seepärast soovitatakse laualampides kasutada tavalist hõõglampi, mis ÜMSEt ei genereeri.
- Säästupirnide mõtlematu sundkorras kasutuselevõtmisega võivad hiljem ilmneda inimese tervisele ja loodusele tekitatud kahjud, nagu on näiteks ilmnenud omal ajal kiidetud mürkkemikaalide (DDT, klorofossi, karbofossi jne), ehitusmaterjali asbesti jms hoogsa kasutuselevõtuga.
5. juuli 2008
Insult seestpoolt
Oma loost on ta kirjutanud raamatu ja teda on kutsutud mitmele poole esinema.
Mind köitis tema loo juures just väga selge kirjeldus aju poolkerade erinevusest (vt nopet ajakirjast).
Tema esinemise video: Jill Bolte Taylor: My stroke of insight
Dr. Jill Bolte Taylori kodulehekülg: http://www.drjilltaylor.com/
16. apr 2008
Toiduvärvide keelustamine
Need kuus ainet on:
- E124 on erkpunane 4R. Lisatakse keeksidesse, karastusjookidesse, magustoitudesse ja maiustustesse. Põhjustab käitumishäireid ja üliaktiivsust.
- E102 ehk tartrasiin. Kollane või punakas värvaine, mida kasutatakse sinepis, kastmetes, marmelaadis, närimiskummis, jookides ning ravimi- ja vitamiinikapslites. Ohtlik aspiriini vastu ülitundlikele astmaatikutele. Lastel tekitab käitumishäireid ja üliaktiivsust.
- E122 ehk asorubiin. Punane värvaine, mis põhjustab samuti käitumishäireid.
- E104 ehk kinoliinkollane on kollane või rohekaskollane sünteetiline värvaine. Põhjustab nõgeslöövet. Lisatakse jookidesse ja maiustustesse.
- E110 on päikeseloojangukollane asovärv. Tegemist on võimaliku allergiatekitajaga. Tekitab nõgeslöövet, nahaturseid, seedehäireid ja iiveldust. Kasutatakse saiakestes, jogurtis, marmelaadis, kommides ja magustoitudes.
- E129 ehk võlupunane AC. Lisatakse maiustustesse, jäätistesse, saiakestesse ja hamburgeritesse ning magustoitudesse. Võib tekitada allergiat.
Lisaks neile kuuele toiduvärvile on pöördumises ära toodud ka säilitusaine E211 ehk naatriumbensoaadi mõju.
Detailsemat infot toiduvärvide mõju ja neid sisaldavate toiduainete kohta ning pöördumiste tekste saab lugeda Tartu Tarbijanõustamis- ja Infokeskuse kodulehelt.
Kui toiduvärvide ja säilitusainete oht on meelde tuletatud, siis tasuks mälu värskendada ka infoga flouri sisaldava hambapasta (Fluor - mürk hambapastas) ja kunstliku magusaine E951 aspartaami kohta (Aspartaam - mürgine magusaine).
Ja kui sellest vähe, siis julgemad võivad lugeda rafineeritud suhkru kohta (Suhkur - valge mürk).
Häid värvilisi ja magusaid maitseelamusi! ;-)
17. veebr 2008
Roheline kartul on mürgine
Mõned lõigud:
- Põllumajandusteadlane Viive Rosenberg Eesti Maaviljeluse Instituudist kinnitas, et rohekaks tõmbunud kartulid on tervisele kahjulikud, sest sisaldavad mürgist solaniini. Maitselt on sellised kartulid kibedad.
Toitumisteadlane ja arst Mai Maser ütles, et solaniin mõjub närvisüsteemile, juba päris väike kogus võib põhjustada üldärritust.
«Algul võib solaniini sisaldava rohelise kartuli söömine põhjustada mao valulikke kokkutõmbeid ehk kõhuvalu, hiljem, kui see aine juba imendub, ka peavalu ja kõhulahtisust,» selgitas Maser.
Solaniin on looduslik mürk, selle kogus ei tohi ületada 200 milligrammi sajas grammis tootes. Aga päikese käes seisnud kartulis võib solaniini hulk tõusta kuni 500 milligrammini saja grammi kohta, tõdes Maser. «Nii suur kogus võib põhjustada närvivalusid,» tõdes ta.
Kuumutamisel mürgine aine solaniin ei lagune, nii et roheline kartul on mürgine ka pärast keetmist või praadimist. Idanemiskohtadesse koguneb solaniini kõige rohkem. Kui kartul kipub idanema minema, soovitatakse seda enne keetmist koorida.
- Müüt kartuli paksukstegevast toimest peab paika vastavalt sellele, kuidas ja millega kartulit süüa. Kui ujutada seda õlis ja süüa niiviisi valmistatud friikartuleid või kallata kartulisalat üle rammusa koore- ja majoneesikastmega või krõbistada kott kartulikrõpse, on kehakaalu tõus tagatud. Süüdlaseks on aga rasvased kastmed ja õlid, mitte kartul. Tervislikum on kartulit keeta või aurutada. Kartul annab vähe kaloreid ja sisaldab arvukalt vajalikke toitaineid.
Loe artiklit ja kommentaare: http://www.postimees.ee/140208/esileht/olulised_teemad/tarbija24/kasu/311720.php
25. sept 2007
Antibiootikumid, ultraheli ja mobiilid
- Antibiootikumidest kirjutas ajakiri Tervendaja, millest väikse lõigu välja noppisin - "Ravimid pole süütud tervendajad".
- Ultraheli mõjust kirjatükk on hulga pikema ja kurvema sisuga - "ULTRAHELI - vabatahtlik tasuline mutatsioon".
- Mobiilide kohta aga tuli tähelepanek TTÜ Geenitehnoloogia Instituudi laborist, kus üritati uurida teistest katsetest üle jäänud puhaste laborirottide peal, et miks Nokia moblade algsed leiutajad ajuvähki põevad. Tulemus oli selline, et rott, kelle puuris oli mobla olnud ainult 2 tundi, läks nii segaseks, et hävitas oma järglased.
30. apr 2007
Ühismeditatsioonid hetkeolukorra tervendamiseks Eestis
http://www.valgusesaar.ee/yhismeditatsioon.htm
22. apr 2007
Praadimise saladused
- kantserogeensed ühendid
- rasvhapete isomeerid
- margariin
- teflon
- fluori ja fluoriühendite kahjulikkus
31. jaan 2007
Nooruse allika iidne saladus
Tänud Lilleoru MTÜ-le !
25. dets 2006
Keha saastavabaks!
Vesinikülihapendiga mul veel oma kogemus puudub, aga paljud muud tema seisukohad tunduvad igati mõistlikud.
Head lugemist - "Keha peab saastast vabanema!"
12. dets 2006
Suhkur - valge mürk
- Valge suhkur on tööstuslikult toodetud kemikaal, mida looduses ei leidu ja seetõttu ei sobi selline aine inimesele tarbimiseks.
- Suhkur on sõltuvust tekitav aine. Raamatus "Sugar Blues" kirjutab William Dufty: "Erinevus suhkru- ja narkosõltuvuse vahel on ainult [intensiivsuse] astmes."
- Liigne suhkur põhjustab tugevaid aju toimimise häireid. Terve aju tööks on vaja glutamiinhappeid, mida leidub mitmetes aedviljades. B-vitamiinid mängivad olulist rolli glutamiinhappe poolitamisel [into antagonistic-complementary compounds], mis toodavad "kontroll"-reageeringu ajus. B- vitamiine toodavad ka sümbiootilised bakterid, mis elavad meie sooltes. Igapäevane rafineeritud suhkur tapab need bakterid ja B-vitamiini meie kehas jääb väga väikeseks. Liigne kogus suhkrut teeb uniseks; arvutusvõime ja mälu taanduvad.
- Kuid igal juhul on tõestatud, et (1) suhkur mängib tähtsat rolli hammaste lagunemisel; (2) suhkur põhjustab ülekaalulisust; (3) suhkru eemaldamine (igapäevasest) dieedist/menüüst on ravinud [of crippling] ülemaailmsetest haigustest, nagu diabeet, vähk ja südamehaigused.
- Suhkur, mida me ostame supermarketitest isiklikuks tarbimiseks, on üles soojendatud kriidipiimas, nõnda et kaltsium ja proteiinid eralduvad. Segu muutub aluseliseks ja seega hävitab kõik vitamiinid. Teises faasis segatakse suhkur happelise kriidiga, CO2 -ga, SO2 -ga ja lõpuks NaC2 -ga. Seda segu kuumutatakse ja jahutatakse mitu korda, seejärel kristalliseeritakse ja tsentrifuugitakse.
Selline "surnud" ainehulk töödeldakse veel kemikaaliga Sr(OH)2 . Järgnevalt jõuab see rafineerimisse, kus järje võtab üle kriit-süsinik-hape [chalk carbon acid], et ainet puhastada. Tume värvus kõrvaldatakse väävelhappe H2SO4 lisamisega ja siis see filtreeritakse kondisöe abil. Lõpuks lisatakse Indathrenblue värvi ehk väga mürgist ultramariini.
Selle aine, mida sa võid osta poest "puhta peedi" suhkruna, suhkrukuubikutena, kommidena jne, keemiline koostis on C12 H22 O11. Kõik eluandvad ja kaitsvad jõud on hävitatud. Sel ainel, mida nimetatakse suhkruks, on aatomtihedus 98,4% 99,5%. Selline tihedus kuulub mürkide kategooriasse.
Kui närvikava veel vastu peab, siis edasi saab lugeda lehelt http://anahata.imelaps.ee/suhkur/, kust ülaltoodud lõigud võetud on.
14. sept 2006
Kõhukinnisus
Kuna üks hea tuttav oli sama mure käes, siis otsisin välja, mida iidsed targad on asjast arvanud ja soovitanud:
- India joogide õpetused selgitavad, miks kõhukinnisus tekib ja kuidas sellest hoiduda ning mida teha kui jämesool on juba täitunud tahkestunud väljaheitega - "Inimorganismi jäätmekäitlussüsteem").
- Hiinlastelt leidsin õpetussõnu lausa kahest raamatust:
10. sept 2006
Tükid rinnas ja diabeet
Kuna mulle tundub, et sellisel lähenemisel on oma tõetera sees, siis noppisin selle üles.
20. juuli 2006
5 tiibetlast
http://kalle.kytt.ee/5_tiibetlast
30. apr 2006
Armastus - füüsiline sõltuvus parasiitrakkudest?
See selgitavat armunute sõna otseses mõttes füüsilist sõltuvust teineteisest ja samuti suhte katkemisega kaasnevat "võõraste" rakkude väljasuremisest tingitud organismi mürgitust koos tagajärgedega: "loidus, apaatia, halb tuju, kuni depressiooni ja ebaadekvaatse käitumiseni välja".
Kes julgeb oma maailmapilti edasi šokeerida antud teooriaga, siis head lugemist: Armastuse parasitaarne teooria.
14. apr 2006
OSHO armastusest, üksindusest ja orgasmist
"Energia on elu ja energia on vaimustus, energia on armastus ja energia on tants - rõõmupidu. Kui on olemas energia, siis on kõik võimalik. See muutub lauluks, tantsuks, armastuseks. Kui energiat on liiga palju, siis muutub ta orgasmiliseks. Paljud inimesed armatsevad, kuid ei tea mis on orgasm - nad on ennast juba ära kulutanud. Kui nad armatsevad, on nad tühjad, neil puudub energia, mida jagada. Kui nad armatsevad, ei voola nende õnn üle ääre. Nende orgasm pole midagi enamat, kui suguline, genitaalne. Nende orgasm on väikene, keskpärane nähtus, millel puudub igasugune vaimne väärtus. See on nagu aevastus. Loomulikult tunned end mingil määral paremini, kui oled aevastanud. Seda võib võrrelda selja sügamisega - tundub, et see on meeldiv tegevus. Teil hakkab kergem. Orgasm ei ole kergendus. Orgasm on rõõmupidu, orgasm on kohtumine tervikuga läbi teise inimese. Orgasm on alati jumalik: teine on uks, läbi mille ühinete jumalaga. Orgasm on alati vaimne ja mitte kunagi seksuaalne. Need kes mõtlevad, et orgasm on seksuaalne, ei saa üldse millestki aru, nad ei tea mitte midagi seksist, orgasmist. Orgasm on alati ekstaas. Inimesed aga seda ei mõista, kuna nad kohtuvad tänu puudusele, mitte aga üle ääre voolavale energiale."
Kuidas armastus ja üksindus üheskoos (!) selleni ja kaugemalegi jõuda aitab, lugege juba ise artiklist. ;)
Samuti hea lugemine on Osho raamatu "Elu, armastus, naer" peatükk "Mis on armastus?".
Päikest!
31. märts 2006
Hiina tervishoiu saladused
Soovitan soojalt kõigile, kes vähegi viitsivad mõelda elu ja tervise teemadel.
Silmaringi avardumine on garanteertud. :)
NB! Ravitoitumise soovitustest võiks minu arvates põhjamaised inimesed esialgu menüüst varblased, tuvid ja maod välja jätta või siis kasutada neid võtted peale "leebemate" variantide ammendumist. Aga eks igaüks otsustab ise, mida ja kuidas omale suhu panna. ;)
Mõned näited hetkel "populaarsete" haiguste kohta panin üles ka Nopped lehele:
- gripp
- köha
- nohu
Sisukorrast saab näha jaotuste alapealkirjasid ja leida viiteid ka teistele väljavõtetele. ;)
25. dets 2005
HEAD UUT AASTAT!
"Ajastaja päev ehk uusaasta on 25. jõulukuud. Ametlik uusaasta on nihkunud 1. I-le ebaõnnestunud kalendrireformide tagajärjel. Tegelikult algab aasta esimesest päevast, mis on pikem kui eelmine, seega 25. XII. Niisiis, jõulud algavad 21. XII, 24. XII on vana-aastaõhtu ja 25. XII on uusaasta.
Et jõulud on maarahva jaoks just nimelt aastavahetuspyhad, tõestab ilmekalt seegi, et kui 17. sajandil tõsteti aasta ametlik algus 1. jaanuarile, hakati seda nimetama uueks jõuluks ja pööriaega vanaks jõuluks. ..."
allikas: Maavalla Koda
9. okt 2005
Toitumisest
Ilmselt tänu teadlikkuse ja tähelepanu kasvuga toitumisalastes küsimustes olen järjest enam märganud "vale" toitumise tagajärgi ka oma tervendajatöös. Senistest abivajajatest on vähemalt pooltel olnud tervise halvenemise üheks oluliseks (kui mitte põhiliseks) põhjuseks organismi kurnamine ja mürgitamine ebateadliku toitumisega.
Maailmas on liikvel ülimalt palju igasugu dieete ja õpetusi "õigest" toitumisest. Ja kindlasti paljud neist on ka kellegi jaoks sobivad, sest inimesed on kõik isesugused.
Samas on aga ka õpetusi, mis on läbinud aastatuhandete katsumused ning mida jätkuvalt kasutatakse. Kuid ka nende Tiibeti-India-Hiina õpetuste järgimisel tuleb kasutada oma tervet talupojamõistust ja sisetunnet. Mitte kõik soojalt maalt saabuvad sõnumid ei sobi täht-tähelt külmavõitu kliimasse. Näiteks peetakse Indias sibulat ja eriti just küüslauku ravimtaimedeks, mida tarvitatakse ainult haiguste korral, kuna nad suurendavad liigselt (!) seedetuld. Aga meie kliimas ja põhjamaise leige/loiu seedimisega ilma nendeta hakkama saada on üsnagi raske.
Järgnevalt toon viited materjalidele, mis mulle tunduvad olevat piisavalt selged ja "õiged", kuid veelkord toonitan sisetunde kui isikliku dietoloogi kuulamise tähtsust.
Hakatuseks soovitan lugeda, kuidas inimese keha toimib - "Keha kui laboratoorium".
Seejärel on paras uurida, mis juhtub toiduga keha läbimisel - "Toidu teekond kehas".
Kui on selge "kuidas toimib" ja "mis juhtub", siis järgmiseks on "mida ja mis järjekorras" - "Toiduainete omavaheline sobivus ja õige dieet".
Lõpetuseks sobib tänapäevane Eesti toitumisteadlaste nägemus "millal mida süüa" - "Normaalse päevase söömise üldskeem kõigile".
Ei tasu võtta endale kohe ülesandeks järgida 100% neid õpetusi. Isegi 50% võib osutuda liiga radikaalseks. Enda kohta julgeks hinnata, et suudan igapäevaselt kõigest sellest järgida max 20-30%.
Aga mõeldes nende teadmiste ja soovituste üle ning võrreldes neid oma tänaste toitumisharjumustega leiab ilmselt iga huviline võimaluse muutusteks.
HEAD TERVISLIKKU TOITUMIST!