14. apr 2006

OSHO armastusest, üksindusest ja orgasmist

Leidisin märtsikuu ajakirjast "Vertikaal" artikli eelmise sajandi ühe suure Õpetaja OSHO mõtteavaldusega armastuse ja üksinduse teemal, milles on ka üks paremaid orgasmi selgitusi, mida olen kohanud:

"Energia on elu ja energia on vaimustus, energia on armastus ja energia on tants - rõõmupidu. Kui on olemas energia, siis on kõik võimalik. See muutub lauluks, tantsuks, armastuseks. Kui energiat on liiga palju, siis muutub ta orgasmiliseks. Paljud inimesed armatsevad, kuid ei tea mis on orgasm - nad on ennast juba ära kulutanud. Kui nad armatsevad, on nad tühjad, neil puudub energia, mida jagada. Kui nad armatsevad, ei voola nende õnn üle ääre. Nende orgasm pole midagi enamat, kui suguline, genitaalne. Nende orgasm on väikene, keskpärane nähtus, millel puudub igasugune vaimne väärtus. See on nagu aevastus. Loomulikult tunned end mingil määral paremini, kui oled aevastanud. Seda võib võrrelda selja sügamisega - tundub, et see on meeldiv tegevus. Teil hakkab kergem. Orgasm ei ole kergendus. Orgasm on rõõmupidu, orgasm on kohtumine tervikuga läbi teise inimese. Orgasm on alati jumalik: teine on uks, läbi mille ühinete jumalaga. Orgasm on alati vaimne ja mitte kunagi seksuaalne. Need kes mõtlevad, et orgasm on seksuaalne, ei saa üldse millestki aru, nad ei tea mitte midagi seksist, orgasmist. Orgasm on alati ekstaas. Inimesed aga seda ei mõista, kuna nad kohtuvad tänu puudusele, mitte aga üle ääre voolavale energiale."

Kuidas armastus ja üksindus üheskoos (!) selleni ja kaugemalegi jõuda aitab, lugege juba ise artiklist. ;)

Samuti hea lugemine on Osho raamatu "Elu, armastus, naer" peatükk "Mis on armastus?".

Päikest!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mingi osaga võib nõustuda- peale lahusolekut on jällenägemisrõõm suur ja energia ajab üle ääre. Aga autor on teisest kultuurist- seal ongi sajandeid nii käitutud, et mehed lahkuvad kodust- kas töö pärast või jahi pärast. Naiste arvamust seal ei küsita- mis on mehele hea, peab olema ka naisele. Kardan et meie kultuuris saavad sellega hakkama vaid üksikud, keda ida kultuur tõsiselt huvitab- teised kaklevad ja armastavad- omas tähenduses. Meil asendab üksinduses olekut kasvõi see, kui mees tuleb lilledega koju- ühel kinkimisrõõm, teisel saamisrõõm ja positiivsed emotsioonid löövad samamoodi üle pea kokku. Nii et igaüks valib ise kuidas orgasmi saada, ole ainult hea ja proovi. Igalühel on oma usk, millele toetuda ja milline see kõige õigem variant on- igaüks peab selle ise leidma. Olgu veel lisatud, et mina ei kannata üksindust silmaotsaski. Kellegagi koos olles olen ma mina ise. Sõltuvus?- võib-olla. Kes sõltub narkootikumidest, kes õllest, kes šokolaadist, kes teisest inimesest...

Anonüümne ütles ...

Heidi sa ei saanud vist ikkagi päristäpselt aru, mulle tundub, kui tähtsat osa üksindus mängib. Osho mõtleb üksinduse all seda, et sa teed üksinda midagi väga nauditavat, naudid kõige parema inimese, iseenda seltskonda ning lood uut puhast energiat sellega.