7. juuni 2005

Ajurveeda

Miskipärast ümbritseb mind järjest enam ajurveedaga (ayurveda - "eluteadus") seotud informatsioon. Ilmselt oma roll selles on ka kahel ajurveeda massaazikursusel käimine. :)

Ajurveedast esmase mulje saamiseks soovitan läbi lugeda lühikese ülevaate Ayurveda Sõprade Seltsi kodulehelt.

Kursustelt saadud info mõju all lugesin läbi Deepak Chopra raamatu "Täiuslik tervis" ("Raamat keha ja vaimu terviklikkusest"), mis annab üsna põhjaliku ülevaate ajurveeda õpetuse olemusest ja kuidas seda kasutades elada pikk ja täiusliku tervisega elu.
Raamatu sisukord ja tekstinäited (sh peatükk "Tasakaalu taastamine") on saadaval kirjastuse Nebadon kodulehel.
Minu hinnangul on tegu väärt raamatuga ja soovitan kõigil võimalusel see läbi lugeda. Kui te ei pööra just ajurveeda "usku", siis kindlasti saate teadlikumaks Indiast pärit arusaamast inimesest ja elust laiemalt. Ja teie maailm ei ole enam kunagi endine. ;)

Kuna massaaziks on vaja kokku segada igale inimesele tema kehatüübist sõltuv õlisegu, siis võtsin kätte ja meisterdasin raamatus toodud testi alusel oma testilehe kehatüübi määramiseks.

Testi tulemuste järgi võib huviline lugeda oma kehatüübile vastavaid tasakaalustamise soovitusi (tekstinäidetes) ja sama raamatu toitumise peatükki (pdf, 5.1MB).

Esialgu kõik, ajapikku ehk lisanudub uusi viiteid. :)

Kommentaare ei ole: